ایمنی در معادن زغالسنگ
قیمت فایل فقط 5,000 تومان
ایمنی در معادن زغالسنگ
فصل اول:
انواع زغال سنگها :
زغالها را با توجه به مواد تشكیل دهندة آنها كلأ به دو گروه تقسیم میكنند.
ساپروپلها :
این زغالها از بقایای گیاهان پست و اسپرهای گیاهی به وجود آمدهاند و درصد بسیار كوچكی از زغال سنگ را شامل میشوند. اغلب ذخایر زغالی دنیا از نوع هومیت میباشد. این زغالها به رنگ قهوهای تیره یا سیاه دیده میشوند. حالت مطبق در آنها دیده نمیشود. از انواع مشابه با زغالهای هومیت در متامورفیزم یكسان دارای فشردگی و سختی بیشتری میباشند. شكست صدفی دارند و با شعله بلندی میسوزند و قابلیت كك دهی كمتری دارند. از طریق مطالعه میكروسكپی دو گروه زغالی از ساپروپلها شناخته شدهاند كه شامل چانل كول Channel و بوگهد Boghead coal میباشند كه در درجات متامورفیزم بالا به سختی از هم قابل تشخیص بوده ولی در درجات زغال شدن پائین قابل تشخیص می باشند.
چانل كول :
این زغال اساسأ از اسپرهای گیاهی تشكیل شدهاند. از نظر ماكروسكپی هیچ نوع لایه بندی در آنها مشاهده نمی شود. رنگ آنها مات بوده و دارای جلای چرب میباشند. مطالعات میكروسكپی نشان میدهد كه علاوه بر اسپرها كه قسمت اعظم آن را تشكیل میدهند سایر مواد تشكیل دهندة آن الگها و تك یاخته ایهای آبزی میباشند در مقایسه با زغالهای هومیك ما سرال های این زغال ریزتر و تقریبأ به یك اندازه میباشند.
بوگهدها :
از نظر شكل ظاهری و خواص فیزیكی خیل شبیه زغال چانل میباشند ولی مادة اولیه تشكیل دهندة آنها اساسأ الگها میباشند.
زغالهائیكه كلأ از آلگ ها تشكیل شده باشند بنام تور بانیت Torbanit نامیده میشوند كه نوعی از زغال بوگهد هستند كه دارای مواد هیدروكربوری زیاد بوده و در نتیجه از مواد فرار بالائی برخوردار میباشند. از این نوع زغالها برای تولید گاز و مواد شیمیایی دیگر استفاده میشود.
حد و مرز مشخصی بین چانل كول و بوگهد وجود ندارد و تشخیص این دو گروه از یكدیگر بستگی به مقدار درصد الگینیت Alginit دارد. هرگاه در زغال ساپروپلی ماسرالها الگینیت و اسپورینتیت هر دو شركت داشته باشند. اگر مقدار اسپورینیت زیادتر باشد چانل كول و اگر مقدار درصد الگینیت زیادتر باشد بوگهد نامیده میشود. رنگ زغال بوگهد در مراحل پائین متامورفیزم قهوهای متمایل به سیاه و در مراحل بالاتر سیاه رنگ است. غیر مطبق بوده و خواص فیزیكی آن مشابه با چانل كول میباشد.
هومیتها یا زغالهای هوموسی :
اكثریت ذخایر زغال سنگی دنیا از زغالهای هوموسی تشكیل شدهاند زغالهای هوموسی از بقایای گیاهان خشكی حاصل میشود كه در مرحله اول به تورب و سپس به زغال قهوهای و زغال سنگها و در مراحل آخر به آنتراسیت تبدیل میگردند. جهت شناخت انواع زغال سنگها و نامگذاری آنها از پارامترهای مختلفی استفاده میشود كه برخی از این پارامترها در اكثر كشورها مورد استفاده بوده و برخی از آنها تنها در بعضی از كشورها مورد استفاده قرار میگیرند. از پارامترهای اساسی مورد استفاده میتوان از مقدار درصد مواد فرار ، درصد كربن ، مقدار ارزش حرارتی و قابلیت انعكاس نوری ویترینیت زغال سنگ نام برد.
با توجه به پارامترهای فوق الذكر زغال های هوموسی را به دو گروه اصلی زغالهای قهوهای و زغال سنگها تقسیم میكنند. مرز بین زغالهای قهوهای و زغال سنگها را زغال شعله خیز قرار میدهند.
زغالهای قهوهای خود به دو گروه زغالهای قهوهای نرم و زغالهای قهوهای سخت تقسیم میشوند. زغالهای قهوهای نرم با دارا بودن تخلخل زیاد ، وزن مخصوص پائین و نرم بودن از نظر ماكروسكپی قابل تشخیص هستند. در مطالعه میكروسكپی مقدار زیادی آثار قارج در آن مشاهده میشود. دارای رطوبت كلی ۷۵-۳۵ درصد و مواد فرار بیش از ۵۳ درصد و قابلیت انعكاس نوری ۲۵% میباشد.
زغال قهوهای سخت ، خود به دو دسته زغال قهوهای مات و زغال قهوهای براق تقسیم میشود. وزن مخصوص آن از زغال قهوهای نرم بیشتر بوده و درخشندهتر است.
فهرست مطالب :
فصل اول
مقدمه(تعریف زغال سنگ)
انواع زغال سنگ
آزمایشاتی برای سنجش استعداد خودسوزی زغال سنگ
فصل دوم
گاز متان ،خواص گاز متان –طرز تشكیل گاز متان – چگونگی تصاعد گاز متان
منابع گاز متان – عوامل مشتعل كننده گاز متان
روشهای پیشگیری از اشتعال گاز متان
چگونگی انتشار شعله گاز متان
انباشته شدن گاز متان
مقدار مجاز گاز متان در قسمتهای مختلف معدن
اقدامات لازم در هنگام تراكم گاز متان
انتقال گاز متان از رگه زغال سنگ به خارج معدن
طریقه تشخیص و اندازه گیری مقدار گاز متان
چراغ اطمینان شعلهای
انترفرومتر معدنی
سیستم اپتیكی انترفرمتر
گاز سنج مقاومتی
فصل سوم
پیدایش و جابجایی گرد زغال در معدن
تفاوتهای گاز متان و گرد زغال
عوامل مؤثر در انفجار پذیری
تركیب گرد زغال
مقدار گردزغال
چگونگی انفجار گرد زغال
علائم و آثار ناشی از انفجار گرد زغال
جلوگیری از تولید گرد زغال و تراكم آن در معدن
روشهای ایمن سازی گرد زغال
جلوگیری از انتشار شعله و گسترش انفجار
فصل چهارم
انواع حریق در معادن
وسائل اطفاء حریق
جهت دریافت فایل کامل ایمنی در معادن زغالسنگ لطفا آن را خریداری نمایید
قیمت فایل فقط 5,000 تومان
برچسب ها : ایمنی در معادن زغالسنگ , ایمنی , معادن زغالسنگ , معادن , زغالسنگ